«Укрзалізниця» планує на третину збільшити кількість маршрутів в Європу

Сорок п’ять залізничних маршрутів, що зв’язують Україну і Європу – мета на найближчий час для ПАТ «Укрзалізниця».

Евгений Кравцов фото

Керівник УЗ Євген Кравцов в інтерв’ю РБК-Україна заявив, що метою на найближчий час в секторі пасажирських перевезень є кардинальне збільшення регулярних маршрутів між Україною і європейськими країнами. Якщо на сьогоднішній день таких маршрутів тридцять, то в недалекому майбутньому їх має бути сорок п’ять. «Це буде зроблено за рахунок розширення існуючих переходів, відновлення роботи на тих прикордонних переходах, які раніше мало займалися такими роботами», – розповів високопоставлений чиновник.

Першим ділом буде побудована колія євростандарту до міста Ковель на Волині і з Чопа до Мукачево Закарпатської області, що дасть можливість істотно заощадити час у дорозі.

Відкриття нових залізничних маршрутів полегшить українським громадянам подорожувати в країни Європи. Пасажиропотік на усіх видах транспорту з кожним роком зростає, що в першу чергу пов’язано зі збільшенням кількості трудових мігрантів, а також числа туристів, які користуються можливостями безвізового режиму між Україною і Євросоюзом.

Раніше повідомлялося, що 1 серпня цього року почнуть курсувати поїзди за маршрутом Мукачеве-Будапешт з зупинками в угорських містах Дебрецен і Ньіредьгаза.

Джерело: www.eurabota.ua