Робота аеропорту Ужгорода скоро буде відновлено

У профільному міністерстві заявили, що ведеться активна робота над тим, щоб відновити регулярні рейси з ужгородського аеропорту.

Ужгородский аэропорт

Зроблено перший важливий крок у цьому напрямку: підписаний контракт між Європейським агентством авіаційної безпеки (EASA) та «Украерорухом». Цей важливий документ був необхідний, щоб оформляти сертифікати, згідно з чинним стандартам в Євросоюзі, розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Питання відновлення повноцінної роботи аеропорту Ужгород до кінця 2018 року є пріоритетним для міністерства», – підкреслив високопосадовець.

Ініціювали сертифікацію «Украероруху» згідно з нормами Європейського союзу словацькі авіаційні служби. Вона дасть можливість українським авіадиспетчерам обслуговувати рейси аеропорту Ужгород у повітряному просторі Словаччини.

Розташування аеропорту у безпосередній близькості від кордону з ЄС відкриває великі перспективи експлуатації ужгородського аеропорту та зацікавленості багатьох авіакомпаній на виконання польотів з західної повітряної гавані України.

Джерело: www.eurabota.ua