Польща і Україна будуть спільно працювати над проектом via Carpatia. Через Україну буде прокладений новий маршрут до Європи

22 жовтня міністри інфраструктур Польщі та України: Анджей Адамчик та Володимир Омелян підписали меморандум про співпрацю за проектом «Віа Карпатія», за планом цього проекту буде побудований транспортний коридор з півночі на південь Європи.

На зустрічі обговорювалася можливість включення української сторони у реалізацію цього проекту, а також можливість двостороннього співробітництва в автомобільних та інфраструктурних проектах між Польщею і Україною. «Карпатський коридор також стане мостом між Європою і Азією, що дозволить використовувати транзитні можливості Польщі, України та інших країн партнерів», – пише газета Polukr.

автотрасса

Український директор дорожнього будівництва «Укравтодород» також готує проект для автотраси «Шлях у гори», який з’єднає Одесу і Гданськ. В Україні ця траса буде проходити через такі міста як Одеса, Умань, Львів Краковець, а далі в Польщі через автомагістралі A4 і A1.

Via Carpatia саме через трасу запланований маршрут який буде проходити через Клайпеду, Каунас у Литві через Білосток, Люблін, Жешув і Словацьке Кошице, Дебрецен в Угорщині, далі через Румунію, Болгарію та Грецію. Також ця траса повинна дійти до порту Констанца над Чорним морем і грецьким Солоник над Егейським морем.

Кожен день Україна робить впевнені кроки до можливості прокласти шлях в Європу в буквальному сенсі, так що для тих хто має намір теж йти в Європу пропонуємо наш сайт https://www.eurabota.ua/ де Ви можете знайти вакансії і пропозиції від роботодавців за кордоном.