Для лоукостерів в аеропорту «Бориспіль» запустять термінал F

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» у наступному році буде відновлено роботу терміналу F.

Аэропорт Борисполь фото

На український ринок пасажирських авіаперевезень активно виходять бюджетні авіакомпанії. Міжнародний аеропорт «Бориспіль» серед повітряних гаваней приймає і відправляє найбільша кількість рейсів лоукостерів. Останні кілька років пасажиропотік постійно збільшується. Пропускної спроможності терміналу D вже недостатньо. Тому в 2019 році робота пасажирського терміналу F буде відновлено.

Новину в ефірі одного з українських телеканалів повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він розповів, що «у наступному році ми запускаємо термінал F, який буде працювати в ніші лоукостерів, і ті лоукостери, які будуть літати в аеропорт Бориспіль, будуть вибирати його базою. А терміналом D будуть користуватися класичні авіакомпанії».

Високопоставлений чиновник зазначив, що пропускної здатності терміналів D і F достатньо для обслуговування пасажирів, які користуються послугами аеропорту «Бориспіль». Раніше генеральний директор транспортного підприємства Павло Рябікін розповів, що лоукостер Ryanair зацікавлений, щоб їх пасажири рейсів обслуговувалися в терміналі F, який краще підходить для моделі роботи авіакомпанії. Очевидно, що прийнято рішення виконати умову керівництва Ryanair.

Найбільша європейська бюджетна авіакомпанія почне виконувати регулярні рейси з України вже восени.

Джерело: www.eurabota.ua