Щеплені вагітні передають антитіла новонародженим

“Вагітні жінки, вакциновані проти COVID-19, можуть захистити новонароджених”, – повідомляє Reuters з посиланням на нове дослідження, проведене в Ізраїлі.

Лютневе дослідження показало, що антитіла були виявлені у всіх 20 жінок, імунізованих двома дозами вакцини Pfizer/BioNTech на третьому триместрі вагітності, і у їх новонароджених.

Висновки дослідників з лікарні Хадасса в Єрусалимі були опубліковані в medRxiv, онлайн-сервісі для поширення досліджень, які ще не були опубліковані в журналах.

Автори відзначають, що необхідні і подальші дослідження ефективності вакцини на різних термінах вагітності, а також безпеки та ефективності різних вакцин.

Тепер дослідницька група вивчатиме, як довго антитіла залишаються у немовлят.

Минулого місяця Pfizer і BioNTech оголосили, що вони почали міжнародне дослідження за участю 4000 добровольців для оцінки безпеки та ефективності їх вакцини у здорових вагітних жінок. Також буде визначено, чи передаються антитіла їх дітям.

Окреме дослідження, проведене в США в минулому місяці, показало, що антитіла, що виробляються у вагітних жінок, імунізованих вакцинами Pfizer/BioNTech і Moderna, передаються немовлятам через плаценту і грудне молоко.