Вражаюча масштабність трудової міграції українських громадян

Українські соціологи та економічні експерти оцінюють масштаб трудової міграції українських громадян на рівні трьох мільйонів чоловік.

Мигранты фото

Як повідомив завідувач сектором міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень Олексій Познак, за оцінками соціологів і демографів три останні роки хоча б один раз за кордон з метою працевлаштування виїжджали близько півтора мільйона громадян України, при цьому підкреслюється, що більшість з них їхали працювати на порівняно невеликий період часу.

Як розповів економіст Олег Устенко, цей факт безпосередньо впливає на значне зниження внутрішнього валового продукту, оскільки з країни виїжджають у переважній більшості випадків люди середнього віку. Це веде до значного зменшення збору податків з фонду заробітних плат, що йдуть на надходження до пенсійного фонду або на соціальну допомогу.

Згідно зі статистичними даними, які наочно відображаються на сайті ukrainianpeopleleaks.com кожні 30 секунд з країни з метою працевлаштування виїжджає один українець.

Джерело: www.eurabota.ua