В Україні нестача робочих рук. Потенційні співробітники виїжджають на роботу в Польщу.

В Україні спостерігається велика нестача співробітників, з-за того, що працездатні українці їдуть на заробітки в Польщу. Економічне зростання цієї країни сповільнилося протягом останніх кількох років.

– Міграція у пошуках роботи є однією з проблем, з якими зіткнулася Україна. Це стане серйозною загрозою, і для зростання економіки, і для стабільності цін в країні, – сказав Дмитро Салогуб заступник голови Нацбанку України.

Дмитрий Салогуб заместитель главы Нацбанка Украины

Польща – привабливий вибір для робітників з України, оскільки середня зарплата в Україні становить 870 злотих в місяць (7100 гривень), тоді як у Польщі 3500 злотих. За оцінками, в Польщі налічується 1,5 мільйона легально працюючих українців, а ще півмільйона є незареєстрованими працівниками. За даними міграційних служб, Україна втратила 12 відсотків робочої сили.

В ООН прогнозують, що в найближчі роки населення України скоротиться до 36,4 млн. людей із 44,2 млн. осіб, зареєстрованих на сьогоднішній день.

Проте міграція українців у західні країни як і раніше висока. Як повідомляє агентство Bloomberg – 55 відсотків українців хочуть залишитися жити в Польщі. У минулому році в польських бюро по працевлаштуванню зареєстровано 1 714 89 співробітників з України, які склали 93,99% всіх іноземців працюють на території Польщі.

Джерело: eurabota.ua