Поляки нелегально перенаправляли українців у Британії за 400 євро

На території Польщі було викрито злочинне угруповання, що займається нелегальним переправленням громадян України на роботу до Великобританії.

Так, затримання членів банди було проведено напередодні співробітниками британських спецслужб і прикордонного відомства Польщі.

99445137b647a2860c5d741ffcaaaa26

На організації схеми нелегального переміщення мігрантів були спіймані три уродженця Нижнеселезского воєводства. У будинках підозрюваних були проведені обшуки, в результаті яких були знайдені підроблені документи: 98 польських посвідчень особи, польські та українські закордонні паспорти і водійські права, заяви про намір доручити виконання роботи іноземцю та інші папери. Також на місці проживання підозрюваних конфіскували ноутбуки, СІМ-карти і смартфони.

В ході розслідування з’ясувалося, що нелегальне переправлення українців у Британії проходила наступним чином: українці отримували польські візи, після чого приїжджали на територію сусідньої держави, отримували підроблені паспорт і з їх допомогою потрапляли на територію Британії.

Варто участь у цій схемі від 400 до 3000 євро. Всього її учасниками могли стати кілька сотень українців.