Українці підтримують ринок праці в Західному Помор’ї

10 місяців знадобилося, в цьому році, щоб досягти рекордного результату за дорученням роботи іноземцям в Західному Помор’ї.

В останні роки Західне Помор’я є одним з регіонів, що найбільш динамічно знижують рівень безробіття. В той же час значно збільшується кількість іноземців, найманих підприємцями, серед яких лідирують українці.

Послуги, будівництво, промисловість і сільське господарство можна вважати ще багато галузей, в кожній галузі ми можемо зустріти робітників зі сходу.строительство работа в Западном Поморье

Незадовго до кризи в Україні число людей, що працюють в Західному Помор’ї, коливалась на рівні не більше 5000 осіб, так звані, про пропозиції довіри роботи іноземцям на підставі заяви роботодавця. Ця найпопулярніша форма повідомлення про готовність іноземців працювати в Польщі також є своєрідною мірою зайнятості.

У 2015 році в Західному Помор’ї зареєстровано менше 6 000 осіб. Такі заяви (5,4 тис. осіб стосувалися українців) зростали з року в рік стрімкими темпами. У 2015 році регіональні роботодавці заявили про готовність використовувати більше 18 тисяч іноземців, кожного року, але вже до кінця жовтня поточного року кількість заяв перевищила 60 тисяч. Близько 95% з них належали громадянам України.

Більшість поданих декларацій надходять з сфери послуг (29%), будівництва (18,3%), промислової переробки (14,5%), сільського господарства (12,4%). Співробітників з України також охоче беруть на роботу в туристичний, торговий і транспортний сектори. Переважна більшість зайнята в простих роботах (45,8%), в якості промислових робітників і ремісників (28,1%), службовців і продавців (11,3%).

Найбільш охоче іноземці звертаються до підприємців з Щецина (23,5 тис. Заяв), а потім – з Голенивского повіту (6,6 тис.). Українців цінують, як співробітників в місцевому індустріальному парку, але їх професіоналізм, мобільність і вимоги до заробітної плати також затребувані і компаніям з Кошаліна (4,7 тис.) і Колобжезького повіту (4,4 тис.). За різними звітними даними можна дивитися ситуацію на польському ринку праці, яка була не в дуже хорошій ситуації. Якби не працівники з України, які підтримують цей ринок праці. Якщо Ви в пошуках роботи в Польщі, тоді подивіться на нашому сайті www.eurabota.ua кожного дня оновлення вакансій.