Українці Польщі так як 30 років тому Поляки для Німеччини

Українці Польщі так як 30 років тому Поляки для Німеччини

Історія повторюється, українці в польській економіці заповнили не хватку працівників,
як поляки 30 років тому в Німеччині.
Історія повторюється, українці в польській економіці Джоанна Поланска 12 років прибирала в німецьких будинках. Вона пішла відразу після середньої школи і поїхала працювати, тоді коли хвиля емігрантів з Польщі накрила Німеччину, навіть була написана книга про польських гастербайтерах “Що заховано під німецькими ліжками?!” потім ще був знятий фільм за мотивами цієї книги режисером Романом Поланским.
1_3
Зараз про те, що ж заховано під польськими ліжками, можна почути українською мовою. Сьогодні українці приїжджають на Польщу, щоб прибирати та доглядати за дітьми. За офіційними даними, українці в Польщі складають близько 700 тисяч. Неофіційно – навіть більше, ніж мільйон.
Підрахувати кількість українців у Польщі вкрай складно. На доказ слів прем’єр-міністра Беати Шило голова Європейського парламенту, Ради міністрів зазначила, що в Польщі знаходиться один мільйон біженців з України. Журналісти швидко перевірили і з’ясували що з 1,7 тис. Громадян України, ті які зробили в цьому році заявки на міжнародну захист, тільки двоє отримали статус біженця та додатковий захист всього вісім громадян. У минулому році цей статус не отримав жоден українець
2 тис.
Найпростіший спосіб почати підрахунок українців це почати з тих, хто легально працює в Польщі. У іммігрантів з України є два шляхи: або отримати дозвіл на роботу, виданий протягом трьох років, або отримати заяву від роботодавця про необхідність працевлаштування працівника з-за кордону.
Це заяви видається для конкретної людини і дійсний протягом півроку.
2_22

За даними бюро праці попит на працівників зі Сходу за минулий рік збільшився в Польщі більш ніж в два рази. Тим не менше в 2014 р. роботодавці представили в окружну бюро праці 387 тис. Співробітників з України, а вже 2015 року . 781 тис. Беручи до уваги, що один дозвіл видається на цілих 15 заяв, так що до цієї статистики можна додати близько 50 тис. Чергових працівників.