Роботи в Австрії хоч відбавляй

Інтенсивно зростаюча економіка Австрії створює сприятливе становище на ринку праці, в тому числі і для українських трудових мігрантів. Зайнятість постійно збільшується і кількість вакансій зростає.

immigraciya-v-avstriyu

Про це свідчить і те, що кількість безробітних в Австрії за підсумками серпня 2018 року неухильно скорочується. Згідно зі статистичними даними, в процентному співвідношенні за рік число людей, які шукають роботу, зменшилася майже на один відсоток.

Число вакансій у різних секторах економіки збільшилася на чверть, досягнувши 80 тисяч. Австрійські роботодавці зацікавлені в залученні більшої кількості кваліфікованих працівників з інших країн, тим більше на тлі підготовленого урядом Німеччини нового імміграційного законодавства, яке, на думку українського експерта Василя Воскобойника, розраховане в першу чергу на українських трудових мігрантів.

Раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах у серпні зафіксовано найменшу за останні 50 років число поданих американськими громадянами заявок на отримання допомоги по безробіттю.