З-за блокади шахтарями польсько-українського кордону виникли пробки на пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин

Як повідомляє польська інтернет-газета Interia – українські шахтарі заблокували під’їзну дорогу до прикордонного переходу з Польщею Дорохуськ-Ягодин. Шахтарі вимагають виплати простроченої заробітної плати, і не дозволяють проїзд вантажівок.

Шахтарі заблокували міжнародний маршрут, що з’єднує Київ з Варшавою. Протест проходить два кілометри до прикордонного переходу в околицях села Старовойтово.

Шахтеры заблокировали международный маршрут

Люди ходили по пішохідному переходу перекриваючи дорогу транспорту. Спочатку протестуючі не дозволяли проїзд всім машинам. Після розмови з поліцією протестувальники погодилися частково розблокувати маршрут тільки для легкових автомобілів.

Протестувальники блокадою створили велику чергу автомобілів TiR. Українські прикордонні служби рекомендують мандрівникам використовувати інші прикордонні переходи щоб не стояти в заторах.

Пункт пропуску Дорогуськ-Ягодин блокували шахтарі з Волинсько-Львівського вугільного басейну з шахти в Нововолинську. Це не перша така блокування. Акції протесту проходять на прикордонних територіях часто, так у жовтні минулого року шахтарі також блокували прикордонні переходи Дорохуськ-Ягодин. Протестувальники також вимагали зароблені гроші. Такий стан справ з даними www.eurabota.ua, сприяє стабільному закриття вакансій в гірничодобувній галузі розміщених на порталі так як багато гірники виїжджають на роботу за кордон.