Майбутні пенсіонери, які працюють за кордоном зможуть докупити собі стаж

Спочатку жовтня 2017 року Верховна Рада проголосувала за проект пенсійної реформи, яка була розроблена Кабінетом міністрів у другому читанні і в цілому. Серед нововведень – значне збільшення страхового стажу для того, щоб мати право на отримання пенсії. З 1 січня 2018 року він складе 25 років.

Українці, які знайшли роботу за кордоном, у тому числі, знайшовши відповідні вакансії, www.eurabota.ua цікавляться питанням про те, чи зможуть вони по досягненню пенсійного віку, отримувати виплати в Україні.

 эфире телеканала «1+1» глава Пенсионного фонда Алексей Зарудный

В ефірі телеканалу «1+1» голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний заявив, що ті наші співвітчизники, які з тих чи інших причин виїхали працювати в інші країни, мають право на отримання пенсії в Україні. Для цього їм треба було все це час, який вони жили і працювали за кордоном, сплачувати необхідні внески в Пенсійний фонд.

Олексій Зарудний наголосив, що якщо, наприклад, чоловік працював за кордоном у період з 2004 по 2010 рік, то він може сплатити цей період і відновити право на отримання пенсії. На сьогоднішній день внесок з мінімальної зарплати за один місяць становить 1400 гривень.