Конкуренція за українських працівників виходить на новий етап розвитку

Українські підприємства, які відчувають нестачу робочої сили, будуть пропонувати потенційним працівникам зарплату, виходячи з напруженої ситуації.

Низький рівень заробітних плат змушують мільйони українців виїжджати на роботу в інші країни, щоб поповнити сімейні бюджети. У цій ситуації українські роботодавці починають конкурувати не тільки між собою, але і з роботодавцями з інших країн.

Національний банк України в цьому році прогнозував зростання номінальної заробітної плати українців не менш ніж на 25 відсотків, однак, залежно від ситуації на ринках праці Євросоюзу, підвищення може бути навіть більш істотним.

Українські роботодавці в питаннях збільшення заробітної плати безпосередньо зав’язані на іноземних конкурентів.

 эксперт по трудоустройству Татьяна Пашкина

У цьому році, на думку експерта з працевлаштування Тетяни Пашкиной, реальна заробітна плата в Україні підвищувалася і надалі буде ще підвищуватися тому, що середні виплати зросли в Польщі, а Чехія нещодавно подвоїла свою квоту на працевлаштування.

Згідно з прогнозом експерта, зростання заробітної плати в Україні може навіть перевищити заплановані показники НБУ. Цей факт передусім стосується тих секторів, де працівники найбільш часто виїжджають з країни на заробітки.

Нагадаємо, раніше ми писали про суттєве скорочення безробіття в Канаді, чому сприяє стабільне зростання економіки.

Джерело: www.eurabota.ua

15.11.2018