За кордоном працюють 5 мільйонів українців

Зараз за кордоном працюють понад 5 мільйонів українців. Дані статистики було напередодні опубліковані Міністерством закордонних справ України.

Зазначимо, що частина наших співвітчизників зайнята за кордоном на легальній основі, а решта працюють в якості нелегалів.

У Госсслужбе зайнятості, посилаючись на МЗС, також заявили, що умови праці та проживання українців за кордоном – вкрай важкі. Громадяни України змушені працювати за менші, ніж європейці, гроші і часто стикаються з повною відсутністю будь-яких гарантій з боку роботодавців та іноземних урядів.

“На сьогоднішній день, за даними МЗС, п’ять мільйонів українців працюють за кордоном. І багато наших співвітчизників дійсно стикаються з сумнівними посередниками на ринку праці, які відправляють працювати людей за туристичними візами, і нікому немає ніякого діла, як буде там людина працювати, в яких умовах”, – заявили українські дипломати.

У МЗС також зазначили, що зараз українська влада не в змозі зупинити хвилю міграції з країни, проте вжити заходів для захисту українців за кордоном все ще можна.