Чехія спрощує працевлаштування для громадян України

Економіка Чехії визнана однією з найбільш успішних і динамічно зростаючих у Європі, однак зіткнулася з такою проблемою, як дефіцит кваліфікованих робочих кадрів. Вирішити цю проблему уряд країни вирішилося за допомогою українських мігрантів, які відрізняються високою кваліфікацією, якісною освітою і працездатністю.

Для наповнення ринку праці новими кадрами Чехія має намір змінити трудове законодавство. Так, глава уряду країни Богуслав Соботка заявив, що його кабінет вимагатиме від ЄС більше активної та регуляційної політики щодо допуску нових мігрантів з України.

Чеський прем’єр-міністр додав, що, на його переконання, «зелене світло» потрібно давати всім мігрантам, які культурно близькі чехам і близькі по духу. У зв’язку з цим уряд країни готовий «відчинити двері» перед громадянами України.

Однак, для масового допуску українців до роботи в Чехії є кілька проблем: заплутана система надання довгострокових віз з метою працевлаштування і не досконалість її функціонування.

Чехия упрощает трудоустройство для граждан Украины

Незабаром уряд Чехії має намір розглянути проект закону, що дозволяє всім роботодавцям, які шукають працівників в Україні, відкрито заявити про свої потреби і вимагати зміни системи міграційної політики.