Марія Габріель відкрила форум для молодих підприємців в Румунії

Сьогодні, 5 березня 2020 року, комісар ЄС з інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель відкрила третій випуск Молодіжного форуму молодих підприємців InnoCamp в місті Клуж, Румунія. В рамках форуму вона оголосила про запуск конкурсу European Innovation Capital 2020.

У своєму виступі комісар підкреслила три ключових елементи успішного розвитку інноваційної системи. По-перше, важлива роль регіонів у розвитку інновацій та підприємництва. По-друге, ключовим є створення необхідних рамкових умов для пошуку молодих новаторів і підприємців у своєму регіоні. У цьому контексті вона сказала: «Ми повинні мотивувати молодих і розумних європейців, наших вчених, підприємців, інженерів, залишитися або повернутися в свої регіони. Це ключ до нашого майбутнього розвитку».

По-третє, пані Габріель поділилася можливостями, які надають інновації та європейські програми, такі як Horizon Europe – програма ЄС з підтримки досліджень та інновацій – в цьому відношенні. Вона підкреслила, що підтримка інноваційної діяльності є головним пріоритетом в її роботі в якості єврокомісара. Вона надала інформацію про конкретні можливості фінансування від Європейської ради з інновацій (більше 70% якої виділяється на підтримку малих і середніх підприємств), а також від Європейського інституту інновацій та технологій.

Крім того, вона підкреслила, що Horizon 2020 буде й надалі підтримувати розробку та впровадження інноваційних рішень в містах. У цьому контексті вона оголосила про початок конкурсу European Innovation Capital 2020 і закликала до активної участі європейських міст. На закінчення вона підкреслила рішучу підтримку Європейської комісії щодо поліпшення інноваційного середовища на регіональному рівні і сказала: «Регіони відіграють ключову роль у створенні умов для залучення та утримання молодих інноваторів і підприємців у своїх країнах».