НАК «Нафтогаз» вже знизив ціну на газ, але на скільки?

Якщо в Україні і збільшують ціни на газ, так відразу в рази, але знижують на копійки.

Важлива новина про зниження ціни на газ для населення представлена ​​українським урядом мало не як велике досягнення. Тільки, як завжди буває в Україні, зростання цін становить десятки відсотків, але зате зниження – на кілька копійок.

НАК «Нафтогаз України» виконав розпорядження уряду про те, що ціна на газ для населення, починаючи з 1 квітня 2019 року, буде знижена аж на 17 копійок: з 8,55 гривень до 8,38 гривень за кубічний метр. У компанії вже відзвітували на своїй сторінці в Facebook, що «вже виконали доручення прем’єр-міністра і з 1 квітня продаємо газ населенню за ціною нижче 8,55 гривень».

Багато експертів заявляють, що в зв’язку зі значним зниженням ринкової вартості газу в Європі, його ціна для побутових споживачів в Україні найближчим часом може ще знизитися. Хотілося б вірити, а то з такою захмарною ціною на газ, щомісяця заборгованість людей за послуги ЖКГ збільшуються на мільярди гривень. З такими зарплатами українці під час опалювального сезону змушені робити вибір між купівлею продуктів і оплатою за комунальні послуги, в тому числі і за газ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Держстаті зафіксували зростання боргів за комунальні послуги, не дивлячись на те, що за даними того ж Держстату, доходи українців стабільно збільшуються.

Згідно з даними Держстату, середня заробітна плата в лютому 2019 року склала 9429 гривень, що в 2,3 рази більше мінімальної заробітної плати, яку в цьому році український уряд встановив на рівні 4173 гривні.