Інвестиції в жовтні 2017 року збільшилися майже на п’ять відсотків

Статистичне управління Нідерландів (CBS) повідомляє, що обсяг інвестицій у матеріальні основні фонди в жовтні 2017 року збільшився на 4,7 відсотка в порівнянні з тим же місяцем минулого року. Зросли інвестиції в житлову нерухомість, літаки, машини і легкові автомобілі.

В Нидерландах выросли инвестиции в жилую недвижимостьІнвестиційний клімат в Нідерландах в листопаді був більш сприятливий, ніж у вересні. Основними причинами поліпшення ситуації є, з одного боку, позитивна динаміка на товарних ринках, а з іншого – наявність фінансових засобів.

Хоча спостерігається сильну кореляцію з інвестиціями в основні фонди, поліпшені умови не обов’язково призводять збільшення зростання капіталовкладень. Інвестиційний клімат в Нідерландах більш сприятливий у листопаді порівняно з жовтнем, головним чином тому, що зростання цін на голландські акції в річному обчисленні був більш сприятливим. Крім того, спостерігалося збільшення замовлень для виробників. Такі економічні новини стимулюють багатьох наших співгромадян поїхати працювати в Нідерланди, оскільки рівень зарплат і можливість знайти підходящу вакансію просто знайти на www.eurabota.ua.