Зеленський заявив, що попри деякі перемоги української армії ситуація напружена

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, опублікованому рано-вранці в Telegram, заявив, що, незважаючи на деякі військові перемоги України в конфлікті з Росією, ситуація залишається напруженою.

Зеленський повідомив, що українці звільнили місто Ірпінь під Києвом, про що раніше заявив його мер.

“Однак в інших частинах країни бойові дії продовжуються і про безпеку там говорити поки що рано”, – попередив він.

“Російські війська продовжують контролювати північну частину Київської області, у них є засоби та сили», – сказав він. За словами Зеленського, ситуація у Чернігові, Сумах, Харкові, Донбасі та на півдні України залишається “дуже складною”.

Він знову закликав до посилення санкцій проти Росії. Щодо ембарго на постачання російської нафти, яке обговорювалося в Європі, він сказав, що зараз є багато ознак того, що таке посилення санкцій проти Росії відбудеться лише в тому випадку, якщо Москва застосує хімічну зброю. “У мене немає слів. Подумайте про те, як далеко ми просунулися. Невже ви чекатимете застосування хімічної зброї?» – сказав він, звертаючись до європейських лідерів.

Український лідер оголосив, що цього тижня за сприяння президента буде створено групу українських та міжнародних експертів для аналізу санкцій проти Росії та їх реального впливу.