З’ясовано причини аварії військового літака в Україні

Поєднання факторів, включаючи проблеми з двигуном і людський фактор, призвело до вересневої катастрофи українського військового літака, в результаті якої загинули 26 осіб. Про це повідомив заступник прем’єр-міністра України Олег Уруський, який очолює урядову комісію з розслідування авіакатастрофи.

Під час тренувального польоту 25 вересня транспортний літак Ан-26 з курсантами розбився при посадці на дорозі під Харковом і загорівся. Тільки одна з 27 осіб на борту вижила.

За словами Уруського, трагедія стала наслідком безлічі факторів, у тому числі «порушення розкладу рейсів, систематичних порушень правил польоту і недостатньої підготовки екіпажу».

«Першим небезпечним фактором, що викликав подію, яка згодом призвела до авіакатастрофи, стала відмова системи управління лівим двигуном»,- сказав віце-прем’єр.

Однак він підкреслив, що основними причинами були «відсутність ефективного контролю з боку посадових осіб Харківського національного університету ВПС імені Івана Кожедуба та систематичні порушення університетських правил польотів».

Нагадаємо, що минулого тижня Міноборони України відсторонило главу вузу Олександра Туринського від займаної посади до закінчення розслідування.