Два українських солдатів загинули в зіткненнях з проросійськими сепаратистами на Донбасі

“Два українських солдата загинули в зіткненнях з підтримуваними Росією сепаратистами”, – заявили українські військові.

Україна бореться з підтримуваними Росією сепаратистами в східній частині Донецької та Луганської областей Донбасу з 2014 року.

Конфлікт став центром дипломатичної суперечки в Раді Безпеки ООН вчора, коли країни Заходу звинуватили Росію в блокуванні зусиль з припинення бойових дій.

Київ неодноразово звинувачував Москву і сепаратистів у підриві режиму припинення вогню, який приніс відносний спокій з моменту його вступу в силу в липні минулого року.

Міністерство оборони України заявило, що один солдат був убитий в результаті обстрілу з великокаліберного кулемета біля села Новомихайлівка, на північний захід від Донецька, де-факто столиці сепаратистів.

“В ході іншого інциденту ще один солдат був застрелений снайпером недалеко від Зайцево, також в Донецькій області”, – повідомляється на сайті міністерства.

Президент України Володимир Зеленський відвідав вчора лінію фронту з декількома західними послами і сказав, що останнім часом збільшилася «кількість атак, здійснених сепаратистами».

Зеленський сказав, що перемир’я було необхідно для порятунку життів військових і цивільного населення.

Вчора США і європейські країни звинуватили Росію в блокуванні будь-якого рішення конфлікту, що забрав життя понад 13 000 чоловік.

«Ми закликаємо Росію вивести свої війська з України, припинити підтримувати своїх повноважних представників та інші збройні угруповання», – заявив американський дипломат Родні Хантер на відеоконференції Ради Безпеки ООН.

Росія заперечує відправку військ або зброї в підтримку сепаратистів.