Сьогодні Туреччина евакуювала 3614 громадян з дев’яти європейських країн

За повідомленням агентства Anadolu, Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сьогодні заявив, що опівночі в Туреччину повернеться 3614 громадян Туреччини з дев’яти країн Європи.

Громадяни будуть повернуті 34 рейсами Turkish Airlines, повідомляє БТА.

Чавусоглу пояснив, що всі евакуйовані з-за кордону будуть поміщені в карантин у звільнені гуртожитки в містах Стамбул і Коджаелі.

Вчора посол Туреччини в Німеччині Алі Кемаль Ейден оголосив, що у зв’язку з ситуацією з коронавірусом турецька влада вирішила евакуювати своїх громадян з Німеччини. Посол Туреччини в Парижі Ісмаїл Хака Муса також повідомив, що громадяни Туреччини у Франції, які висловили своє бажання, повинні були бути евакуйовані літаком у вівторок, тобто сьогодні.

Водночас валлійський Стамбул оголосив, що влада виділила три гуртожитки для обов’язкового 14-денного карантину громадян Туреччини, які повертаються з Європи, зокрема з Німеччини, Франції, Іспанії, Австрії, Норвегії, Данії, Швеції, Бельгії та Нідерландів. В кінці тижня Туреччина заборонила в’їзд у країну пасажирів, які прибули з дев’яти згаданих європейських країн.