Зіткнення поїзда і автобуса – загинули 20 людей

Щонайменше 20 людей загинули і понад 30 отримали поранення після того, як вантажний потяг наїхав на автобус на залізничному переїзді на північному сході Таїланду. За даними Департаменту щодо запобігання та зменшення наслідків стихійних лих, в автобусі їхало близько 60 осіб. Вони приїжджали до одного з храмів в провінції Чаченгсау. Аварія сталася на одному з регульованих залізничних переїздів, де не було шлагбаума.

За попередньою інформацією, незважаючи на червоне світло на світлофорі, водій автобуса спробував проїхати перед самим поїздом. Машиніст намагався зупинити потяг, але було вже пізно. В результаті зіткнення 20 людей загинули, понад 30 пасажирів отримали різні травми і були доставлені до місцевої лікарні. Поліція почала розслідування інциденту.

Прем’єр-міністр країни Прают Чан-Оча розпорядився вжити всіх необхідних заходів для запобігання подібних інцидентів у майбутньому. За даними ВООЗ, в 2018 році Таїланд зайняв друге місце в світі за кількістю смертей на дорогах. Серед найбільш частих причин дорожньо-транспортних пригод – перевищення швидкості, водіння в нетверезому вигляді і недотримання правил дорожнього руху.