У Латвії тестують на коронавірус за допомогою автомата

Автомат, який видає експрес-тести на коронавірус через слину, був встановлений в лікарні в Латвії. Інноваційна машина – латвійська розробка, про яку Sputnik оголосив на початку грудня.

Очікується, що машина буде збирати та зберігати зразки, оскільки країна бореться з нестачею медиків. «Проблема буде тільки збільшуватися. Кожний з цих пристроїв усуває необхідність в двох-чотирьох, а то й п’яти, медичних працівниках для проведення тестів. Це також усуває ризик зараження»,- сказав Дідіс Гаварс, один з учасників розробки машин.

Одна людина буде збирати аналізи один раз в день, і результати будуть готові протягом 24 годин. Тести показують наявність або відсутність інфекції протягом 15-30 хвилин, і за словами творців, вони надійні на 90%. Все, що вам потрібно зробити, це здати слину, яка береться паличкою і поміщається в пробірку, яку потрібно закрити і знову відправити в машину. Апарат в клінічній університетській лікарні ім. Паула Страдіня в Ризі – перший з 100, запланованих для поширення по всій країні.