Іспанська поліція здійснила рейд на Камп Ноу і затримала босів “Барселони”

“Іспанська поліція заявляє, що її співробітники зробили кілька арештів після операції на стадіоні і в офісах футбольного клубу «Барселона»  з пошуку і збору доказів”, – повідомляє AFP.

Каталонський клуб підтвердив, що поліція увірвалася до штаб-квартири команди, але не розкриває подробиць.

Іспанські ЗМІ повідомляють, що операція пов’язана з BarçaGate. Офіційні особи клубу звинувачуються в проведенні кампанії з очорнення нинішніх і колишніх гравців, які критикують клуб і колишнього президента клубу Хосепа Марію Бартомеу.

Бартомеу і рада директорів пішли у відставку в минулому році на тлі розбіжностей з приводу Ліонеля Мессі.

Поліцейська операція відбулася менш, ніж за тиждень до президентських виборів в клубі.

Джерела підтвердили ESPN, що Бартомеу, генеральний директор Оскар Грау, глава юридичного відділу Роман Гомес Понті і керівник апарату президента клубу Хауме Масферера були заарештовані.

Рік тому вибухнув скандал через те, що Бартомеу заплатив компанії за очорнення колишніх і діючих гравців, а також кандидатів в президенти в соціальних мережах.

Клуб відкинув звинувачення і розірвав контракт з I3 Ventures. Зовнішня перевірка, проведена PricewaterhouseCoopers, показала, що каталонський клуб не порушує закон і не коррупціонірован.

Однак поліція продовжила розслідування. У червні минулого року влада зробила наліт на Камп Ноу з метою вилучення документів у справі.

Сьогодні співробітників клубу попросили покинути будівлю, поки йшла поліцейська операція.