Президенту Бразилії знову чекає операція

65-річний президент Бразилії Жаір Болсонару перенесе операцію з видалення каменів у нирках у вересні. Про це заявив сам президент.

В ніч на понеділок главу держави обстежили за допомогою ультразвукового дослідження. У його нирці був виявлений «камінь розміром трохи більше квасолі». На даний момент президент не має претензій і пов’язує проблеми зі здоров’ям з віком.

У липні Болсонару заразився коронавірусом. Він відчув нездужання тільки в перші дні хвороби, після чого почав приймати гидроксихлорохин, хоча Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що препарат не чинить доведеного абсолютного позитивного ефекту у пацієнтів з коронавірусом. 25 липня він оголосив, що повністю видужав.

До цього за час свого терміну політик кілька разів потрапляв до лікарні. У грудні минулого року він впав, послизнувшись на вході в офіційну резиденцію, після чого втратив короткочасно пам’ять. Раніше Болсонару повідомив пресі, що підозрює рак шкіри, однак гістологічне дослідження не підтвердило його побоювання.

На початку вересня 2018 року Болсонару, який в той час був кандидатом в президенти, був поранений під час зустрічі з виборцями на південному сході Бразилії. Він провів в лікарні понад три тижні і переніс чотири операції.