Третя ніч демонстрацій в Белграді пройшла мирно

Як повідомило ТАРС, третя ніч антиурядових виступів в столиці Сербії, Белграді, розпочалася вчора ввечері з сидячої акції протесту перед будівлею парламенту.

Масова акція розпочалася близько 7 вечора за місцевим часом. Молоді люди сіли на асфальт і зупинили рух. Акція почалася під гаслом «Не дави!», «Сідай!». Таким чином, учасники хотіли показати свої мирні наміри і відмову від застосування сили.

Натовп скандував «Сідай!», «Сідай!» і хотів показати, що вона не намагалася спровокувати поліцію. Насправді на площі не було поліції. Тільки біля входу в парламент чергували кілька співробітників правоохоронних органів. Спецназ розташовувався з іншого боку будівлі і не з’являвся на площі з демонстрантами.

Час від часу демонстранти свистіли і кричали, зазвичай після того, як телевізійні репортери транслювали протест в прямому ефірі.

Багато демонстрантів носили білі футболки з гаслами акції. “Причина в несправедливості твердження про те, що насильство в попередні дні було спровоковано групами хуліганів, близьких до уряду. Так влада хотіла заплямувати імідж опозиції”, – повідомляє Associated Press.

Драган Джилас, один з головних лідерів опозиції, сказав, що протест повинен виглядати саме так, без присутності «скажених собак» (тобто правлячої партії).

На цей раз тисячі незадоволених тим, як влада справляється з кризою коронавіруса, протестували без інцидентів, після двох ночей насильства і сутичок з поліцією.