Сербія вводить комендантську годину для людей старше 65 років

Сербія ввела комендантську годину для людей старше 65 років, щоб протидіяти поширенню коронавірусної інфекції. Про це заявив президент Александр Вучич, цитований РІА Новини.

“Через те, що ми не змогли забезпечити повну дисципліну для захисту населення, ми вжили багато непопулярних заходів, які повинні врятувати життя. Починаючи з 10: 00 сьогоднішнього дня, людям старше 65 років заборонено виходити на вулицю», – сказав Вучич на прес-конференції.

Кількість зареєстрованих випадків зараження новим коронавірусом в Сербії до вечора у вівторок досягла 72 осіб, в країні введено надзвичайний стан, нагадує BGNES.

Прем’єр-міністр Сербії Ана Бурнабіч заявила в понеділок, що вона була обурена відсутністю дисципліни громадян під час надзвичайного стану через коронавірус, і оголосила про посилення заходів і штрафів за порушення режиму.

До цього Сербія закривала кордони для в’їзду іноземців без реєстрації в країні і зобов’язувала громадян, які повертаються з-за кордону, здійснювати самоізоляцію будинку під загрозою штрафу. Армія стала брати участь в охороні кордонів і медичних установ. Станом на понеділок дитячі садки, школи, культурні та спортивні установи були закриті. Кабінет міністрів також заборонив проведення масових заходів і закликав громадян старше 65 років покидати свій будинок тільки в разі крайньої необхідності.