Путін наполягав: “Захід недостатньо серйозно ставиться до попереджень Росії про червоні лінії”

“Президент Росії Володимир Путін заявив, що Захід недостатньо серйозно сприйняв попередження Росії не переходити її “червоні лінії” і Москва має отримати надійні гарантії безпеки від Заходу”, – повідомляє Reuters.

Виступаючи на розширеному засіданні МЗС Росії в Москві, Путін заявив, що переговори щодо врегулювання конфлікту на сході України заходять у глухий кут, і звинуватив Захід у використанні міграційної кризи в Білорусі проти союзника Москви Мінська.

Він сказав, що НАТО, з якою Москва розірвала зв’язки минулого місяця, зруйнувала всі механізми діалогу.

Путін наполягав, що дії західних країн у Чорному морі виходили за межі меж.

“Що стосується Чорного моря, то останнє взагалі виходить за певні рамки: стратегічні бомбардувальники літають на відстані 20 км від нашого державного кордону, вони, як відомо, несуть дуже серйозне озброєння”, – зазначив він.

«НАТО зламало всі механізми діалогу. Ми, звісно, ​​адекватно відреагуємо на військову активність членів НАТО по периметру кордонів Росії», – наголосив президент РФ.

Путін запевнив, що Росії не потрібні конфлікти на її західних кордонах. «Наші попередження на адресу західних країн почали відчуватись останнім часом і дають певний ефект. Там була певна напруга», – сказав він.

«Ми повинні зберегти цей стан для них якнайдовше, щоб їм не спадало на думку влаштовувати конфлікт на наших західних кордонах, який нам не потрібен. Нам не потрібні конфлікти», – запевнив Путін.

За словами глави російської держави, західні партнери дуже поверхово поставилися до російських попереджень та слів про червоні лінії.

«Так, ми постійно висловлюємо занепокоєння щодо дій у Чорному морі, ми говоримо про червоні лінії, але, звичайно, ми розуміємо, що наші партнери дуже особливі і, м’яко кажучи, ставляться до всіх наших попереджень та розмов про червоні лінії дуже багато. поверхово», – наполягав Путін.

Він зазначив, що Росії необхідно добиватися серйозних гарантій своєї безпеки із боку Заходу. «Необхідно порушити питання щодо надання Росії серйозних, довгострокових гарантій для забезпечення нашої безпеки на цьому напрямі», – звернувся він до глави МЗС Росії Сергія Лаврова на зустрічі.