Побитий активіст кампанії Навального

“Невідомі нападники побили активіста, який агітує за госпіталізованого лідера російської опозиції Олексія Навального в уральському місті Челябінськ”, – повідомили його колеги.

Як повідомила його кампанія в Telegram, Олексій Барабошкіна, місцевий координатор Навального, був «атакований невідомими» пізно ввечері в середу після отримання погроз протягом декількох тижнів. Також опубліковано фото Барабошкіна з синцями і з оком, що кровоточить.

Лікарі підозрюють, що у челябінського активіста перелом черепа і струс мозку, згідно з медичним документом, опублікованим його командою, в якому уточнюється, що зловмисники не вкрали його гроші або телефон.

Представник поліції Челябінська повідомив, що перевірка була проведена відразу після отримання сигналу з лікарні.

У неділю жителі Челябінська проголосують на місцевих виборах.

Голосування в Росії почнеться в п’ятницю, щоб знизити ризик поширення коронавіруса на виборчих участкх, в той час, як активісти опозиції побоюються, що це спростить фальсифікацію результатів виборів.

Регіональні активісти, які проводять кампанію від імені Навального, повідомляють про погрози і залякування, а також про регулярні обшуки в їхніх будинках і затриманнях поліцією.