Новий інцидент між російським винищувачем і американським літаком-шпигуном над Чорним морем

Міністерство оборони Росії заявило, що винищувач Су-27 російських ВПС перехопив пару американських літаків-розвідників над Чорним морем, коли вони наближалися до морських кордонів Росії.

«Екіпаж російського винищувача поступово наблизився до повітряних цілей на безпечну відстань і ідентифікував їх, як стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135 і патрульний літак військово-морського флоту P-8A Poseidon»,- сказали російські військові.

«Після того, як американські розвідувальні літаки відійшли від державних кордонів Російської Федерації, російський винищувач благополучно повернувся на свою базу, не давши американським розвідувальним літакам порушити державні кордони»,- запевнило російське військове відомство.

Відомо, що Сполучені Штати використовують розвідувальні літаки і безпілотники в тандемі і регулярно відправляють безпілотники RC-135, P-8A Poseidon і RQ-4 Global Hawk в поєднанні один з одним для збору більш детальної розвідувальної інформації.

Цей інцидент стався на тлі різкого посилення перехоплень на морських кордонах Росії, особливо над Чорним морем.

Подібні інциденти сталися минулого тижня, коли російські літаки перехопили шпигунські літаки НАТО і розвідувальні безпілотники, які діють поблизу морських кордонів Росії біля Чорного і Балтійського морів і в Середземному морі біля російської військово-морської бази в сирійському порту Тартус.