Європейські фармацевтичні компанії об’єднують зусилля для виробництва вакцини від коронавіруса

Німецька фармацевтична компанія CureVac в Тюбінгені оголосила про партнерство зі швейцарським приватним підрядником з розробки продуктів Celonic для виробництва вакцини проти коронавіруса.

«Біофармацевтична компанія CureVac, яка розробляє новий клас препаратів на основі рибонуклеїнової кислоти – мРНК, і Celonic Group сьогодні оголосили про партнерство з виробництва вакцини CureVac проти COVID-19», – йдеться в заяві. Також повідомляється, що виробництво ліків буде відбуватися на заводі Celonic в Гейдельберзі.

Очікується, що до кінця 2021 року вироблено понад 50 мільйонів доз препарату, а в цілому Celonic зможе зробити більше 100 мільйонів доз. За умовами початкового угоди права на технології та експертизу вже передаються.

«Виробництво достатньої кількості вакцин має вирішальне значення для боротьби з пандемією COVID-19″, – сказав Флоріан фон дер Мульбе, представник CureVac. «Завдяки цьому партнерству ми ще більше розширюємо нашу інтегровану європейську виробничу мережу, посилюючи загальний потенціал нашого кандидата на вакцину COVID- 19»,- додав він.

12 лютого Європейське агентство з лікарських засобів почало оцінку вакцини проти коронавіруса, розробленої німецькою фармацевтичною компанією CureVac. Це рішення засноване на попередніх лабораторних результатах і ранніх стадіях клінічних випробувань у дорослих. Вони показують, що препарат сприяє виробленню антитіл і імунних клітин, що атакують коронавірус. Дослідження триватиме до тих пір, поки не буде доступно достатньо даних для видачі попереднього дозволу на продаж препарату.