Шестеро людей загинули в результаті аварії Ан-26 в Росії

“Усі шість чоловік, що знаходилися на борту літака Ан-26, який вчора зазнав аварії в Хабаровському краї, загинули”, – повідомляє ТАСС з посиланням на служби екстреної допомоги.

«На місці катастрофи були знайдені останки загиблих. Ніхто не вижив», – заявила влада.

В екстрених службах додали, що на місці події працюють регіональні рятувальники. У районі місця події перебувають співробітники МНС і Слідчого комітету.

Всі жертви катастрофи – жителі різних міст Росії, серед них немає мешканців Хабаровська.

“Кожній із сімей загиблих буде виплачено по 1 млн. рублів”, – повідомив в.о. губернатора Хабаровська Михайло Дегтярьов.

Вчора літак Ан-26, що виконував технічний політ, пропав з радарів в 38 кілометрах від Хабаровська в районі заповідника Хехцир. На борту перебували шість льотних фахівців.

Місце катастрофи було виявлене сьогодні. Літак, що розбився був знайдений в районі гори Хребтова, висота якої понад 900 метрів. У МНС відзначили, що рятувальникам знадобилося більше п’яти годин на подолання пішки шляху по важкодоступній тайговій місцевості в високогір’ї. На даний час обладнується вертолітний майданчик для транспортування останків загиблих.

В екстрених службах вважають, що причиною катастрофи літака, швидше за все, стала погана погода. Порушено кримінальну справу за порушення правил безпеки польотів, що спричинило загибель двох і більше осіб.

Це не перша авіакатастрофа Ан-26 в Росії в цьому році. 6 липня літак цієї серії розбився біля села Палана на Камчатці, в результаті чого загинули 28 людей.