Після підвищення ціни на газ для населення, комуналка стане буквально золотою

Українське уряд зважився на непопулярний крок і з 1 листопада підняв ціну на газ для населення. Виявляється, що це тільки початок, далі – більше.

підвищення тарифів

Автоматично це спричинить підвищення тарифів на опалення і гарячу воду, які й без того, м’яко кажучи, виходять за рамки прийнятних цін для більшості українців, адже не секрет, що переважна кількість працівників отримує заробітну плату, що не перевищує 5 тисяч гривень, а за словами президента Петра Порошенка, близько 5 мільйонів українських робітників отримують мінімальну зарплату.

Основний удар по гаманцях переважна більшість українців відчує вже у грудні, коли прийдуть перераховані по новій ціні на газ, платіжки за теплу воду і опалення. Люди постануть перед вибором – платити за послуги ЖКГ або купувати продукти харчування та інші товари першої необхідності.

Економічні експерти підрахували, що сім’я з трьох осіб в квартирі з газовою плитою буде платити за газ 85 гривень. А якщо сім’я живе будинку, житлова площа якого становить 90 м2, то взимку за опалення доведеться заплатити мінімум 3,5 тисяч гривень. При цьому правила нарахування субсидій і норми споживання змінили так, щоб сімей, які їх отримують було якомога менше.

Нагадаємо, раніше ми писали про суттєве підвищення цін на більшість продуктів харчування. Убогий раціон в результаті може стати ще більш обмеженим.

Джерело: www.eurabota.ua

19.11.2018