Акції протесту в підтримку Палестини і зіткнення з поліцією в Парижі

“Щонайменше 22000 чоловік взяли участь в демонстраціях, організованих у Франції в підтримку палестинського народу”, – повідомляє AFP з посиланням на міністерство внутрішніх справ країни.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Джеральда Дарманена, 51 особу було затримано у Франції за хуліганство, 44 з них – в Парижі. «Закон повинен дотримуватися всіма», – підкреслив міністр, зазначивши зусилля поліції і жандармерії з придушення незаконних демонстрацій в столиці.

«Спасибі всій поліції і жандармерії, включаючи 4200 співробітників правоохоронних органів, мобілізованих в Парижі. Їм довелося діяти в складній ситуації, один з них був поранений»,- написав Дарманен в своєму акаунті в Twitter.

Демонстрація на підтримку палестинського народу, що почалася вчора вдень в одному з районів столиці, швидко перетворилася в протистояння учасників і поліції. У префектурі Парижа заздалегідь попередили, що негайно стануть на заваді зборам груп. У свою чергу, організатори акції заявили, що не скасовуватимуть демонстрацію.

У столиці під час демонстрації групи агресивних протестувальників в масках і капюшонах палили сміттєві баки і кидали каміння в поліцейських. У відповідь сили безпеки застосували сльозогінний газ і водомети.

У четвер міністр внутрішніх справ розпорядився заборонити демонстрацію в Парижі, яку організатори мали намір провести на тлі зростаючої напруженості на Близькому Сході. Дарманен нагадав, що такі дії спровокували заворушення в 2014 році, і закликав префектів регіонів проявляти пильність. Адміністративний суд столиці обгрунтував це рішення.

У Лондоні також пройшла велика пропалестинських демонстрація.