Спеціальні служби Польщі зможуть перевіряти дані пасажирів авіарейсів

Перевірка польськими спецслужбами даних пасажирів авіарейсів вводиться з метою вийти на новий рівень безпеки пасажирських авіаперевезень.

  Проверка польскими спецслужбами данных пассажиров авиарейсов фото

У зв’язку постійною загрозою терористичних атак, в тому числі і на пасажирських авіалайнерах, які були і залишаються цілями для терористичних організацій, польські служби, які займаються забезпеченням безпеки, без обмежень будуть мати доступ до особистих даних всіх пасажирів, які користуються послугами польських аеропортів.

Проект нових правил безпеки вже затверджений урядом Польщі, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ країни.

Віце-міністр внутрішніх справ і адміністрації Ярослав Зелиньский заявив, що в Польщі, згідно з новими правилами, авіаперевізники будуть зобов’язані збирати і передавати дані пасажирів, які користуються послугами, спеціальним уповноваженій особі в Прикордонній службі. Ними можна обмінюватися з відповідними структурами інших країн ЄС. За словами Ярослава Зелиньского, зміни відповідають новою директивою Єврокомісії.

Інформація, яка буде передаватися службі безпеки буде складатися з даних про рейс пасажира, а також його особисті дані. Передбачено, що перевірки будуть стосуватися всіх міжнародних пасажирських рейсів до Польщі або з Польщі.

Джерело: www.eurabota.ua