База авіаперевізника Ryanair в Краківському аеропорту збільшиться до шести літаків

Ірландський недорогий авіаперевізник Ryanair 6 грудня оголосив, що у літку 2019 року додасть шостий літак до своєї бази в Кракові, та запустить ще шість нових маршрутів з цього міста.

Серед нових авіарейсів, які будуть відбуватися з Кракова, будуть польоти в такі міста, як: Барі, Берлін, Тегель, Катанія, Копенгаген, Ріміні та Салоніки. Вони приєднаються до раніше запущених нових авіарейсів: в Амман, Бордо, Гамбург, Київ, Львів та Щецін. Також деякі існуючі рейси збільшать кількість польотів, наприклад:  до Аліканте, Брюсселя, Шарлеруа, Києва та Лондона (Станстеда).

Керівник Краківського аеропорту Радослав Влосек зазначив, що розвиток мережі з’єднань аеропорту Краків є підтвердженням розвитку туристичного та ділового потенціалу, а також імпульсом для подальших інвестицій та збільшення кількості робочих місць у Малопольському воєводстві.

Компанія Ryanair розпочала свою діяльність в аеропорту Краків з 2005 року, a в 2013 році вона створила вже свою базу. Зараз в краківському аеропорті розміщена база Ryanair з п’яти літаків. За час діяльності авіалінії Ryanair на території краківського аеропорту 20 мільйонів людей скористалися послугами цього перевізника.

Аеропорт Краків є другим аеропортом у Польщі за кількістю обслуговуваних пасажирів та найбільшим регіональним аеропортом. Минулого року в аеропорту обслужили понад 5,8 мільйона пасажирів, а цього року більше 6 мільйонів людей.

У поточному зимовому розкладі аеропорт має 100 з’єднань до 27 країн на чотирьох континентах. Загалом Краківський аеропорт пропонує 20 традиційних та доступних  перевізників.

Джерело: www.eurabota.ua

10.12.2018