Робота в Польщі, вакансії і особливості працевлаштування безпосередньо у 2017 році

Складання резюме – перший крок до працевлаштування в Польщі. Польським роботодавцям важко оволодіти російською мовою, тому рекомендується складати документ польською або англійською. На популярних польських порталах публікуються пропозиції безпосередньо від роботодавців – роботу в Польщі, вакансії можна вибрати і за певними професіями, і для некваліфікованих працівників.

Робота в Польше. вакансии для всех в соседнем государстве

Знайти роботу часто пропонують посередники, збираючи вакансії по всій країні, але ймовірність обману здобувача досить висока. Вони заманюють вакансіями та роботою від вироблення у Польщі в 2017 році в різних галузях народного господарства.

Поради: Краще заплатити професіоналам за грамотно складене резюме. Ефективність від його розміщення буде більшою.

Особливості підбору роботи в Польщі та вакансій в 2017 році

У 2017 р. процедура працевлаштування зазнала змін. За новими стандартами замість запрошення на працевлаштування повинен видаватися дозвіл. На сезонні та тимчасові роботи видаються окремі дозволи. Щоб знайти підходящі роботи і вакансії за професією, рекомендується зв’язатися з роботодавцем безпосередньо. Оголошення роботи в Польщі, розміщені вакансії в 2017 року на великих порталах з оголошеннями. Знайти пропозиції від роботодавців безпосередньо можна, на:

  • pracuj.pl
  • praca.wp.pl
  • gumtree.pl

Для цього треба в рядку пошуку набрати ключове слово «praca w polsce».

Робота в Польше в 2017 году для женщин
Не варто в резюме та заявку на вакансію вказувати номер телефону своєї країни. Ймовірність того, що на нього подзвонять польські роботодавці дуже мала. З польських номерів дзвінки в інші країни обходяться дуже дорого. Рекомендується вказати польський номер мобільного і скайп. Для проходження співбесіди не обов’язково їхати до роботодавця, розмова може проходити по скайпу.

Процедура оформлення дозвільних документів в Польщі займає не менше 3 тижнів. Вартість дозволу оплачує роботодавець. З першого дзвінка представника компанії до повного оформлення документів триває до 2 місяців.

Поради: Не сплачуйте послуги за працевлаштування наперед, щоб не втратити гроші.

Як треба шукати роботу в Польщі за оголошенням у 2017 році

При пошуку роботи на польських майданчиках необхідно польською мовою написати, для громадян якоїсь країни потрібна робота, наприклад, z Ukrainy, Rosji, Bia?orusi. Далі вибирається опція oferty pracy, яка дозволяє знайти офіційну роботу. Неофіційне працевлаштування жорстко карається, а працівник буде депортований без права в’їзду в Польщу та інші країни Шенгенської зони терміном до 3 років. Легально можуть оформитися громадяни України, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдови та Росії:

  • протягом 8 місяців протягом року тільки в сфері садівництва, туризму і в сільському господарстві;
  • на сезонну і тимчасову роботу строком до 6 місяців протягом року.

Слід пам’ятати, що для отримання високооплачуваної роботи знадобиться знання мови. Рівень зарплат залежить не тільки від спеціальності, але і вибраного регіону.
На більшості польських сайтів, робота від прямих роботодавців у Польщі в 2017 році, безкоштовні і платні вакансії, розташовуються упереміж з рекламними оголошеннями. Блоки реклами позначаються як «Linki sponsorowane», вони не несуть цінності для здобувача. Пропозиції роботи будівельникам тут.

Робота в Польше для строителей в 2017 году

Відфільтрований таким способом список містить тільки оголошення від роботодавців. До аналізу вакансій рекомендується підходити ретельно. Серед польських роботодавців також зустрічаються іноді недобросовісні особи.

Поради: Не забувайте уточнити вакансію, платна вона чи ні.

Яка робота в Польщі, вакансії 2017 року підходить студентам

Для постійної роботи Польська республіка в 2017 році по вакансіях, збігається з профілем навчання, студентам оформляє договір після закінчення навчального закладу. Дозвільні документи на працевлаштування не потрібні. Студент може працювати паралельно з навчанням, також без отримання дозволів, але кількість допустимих годин виходу на роботу в місяць обмежено законодавчо. Українські студенти в основному зайняті роботами в сільському господарстві Польщі, займаючи вакансії на збиранні врожаю і висадки розсади. Пропозиції роботи для студентів на цій сторінці.

Робота в Польше для украинских студентов в 2017 году
Робота в Польській республіці в нинішньому 2017 р. з прямими вакансіями від роботодавців дозволяє не тільки вигідно працевлаштуватися, але і отримати робоче місце на тривалий термін:

  • на один рік при отриманні воєводського дозволу на працевлаштування;
  • на три роки при клопотання роботодавця щодо оформлення карти побиту.

Для більшості дипломованих професій польську мову, на діловому розмовному рівні, є обов’язковим. Претендентам з комп’ютерних спеціальностей, програмістів, працівникам сфери логістики та експорту необхідний англійська, знання польської допускається на базовому рівні. Претендентам, які бажають знайти сезонну роботу, знання державної мови Польщі не обов’язково.

Поради:

  • варіанти сезонної роботи шукайте завчасно, до початку збирання врожаю;
  • на сайті www.eurabota.ua запропоновані вакансії на роботу в 2017 році в Польському народному господарстві.