Польща відкриє консульства в Україні, після виконання низки умов

Уряд Польщі ухвалив рішення тимчасово припинити роботу всіх консульства на території України. Дане рішення пов’язане з неможливістю забезпечення безпеки дипломатичних установ.

Нагадаємо, що всі консульства Польщі в Україні були визнані мішенню, після вчорашньої атаки на дипломатична установа у Луцьку. Тоді, невідомі обстріляли консульство з гранатомета. В результаті інциденту ніхто не постраждав, однак співробітників консульства довелося терміново евакуювати.

sevastopol_kons

Зараз консульство Польщі вирішує подальшу долю своїх консульств в Україні. Так, влада вирішили закрити всі установи до того моменту, поки польська влада не впевниться в тому, що консульства та їх співробітники забезпечені належною охороною.

 

Свої вимоги до української влади польський уряд висунуло через Міністерство закордонних справ.

Після терористичного акту на польське консульство у Луцьку, на «килим» у Варшаві був викликаний український посол Андрій Дещиця. Нашому представнику була виражена стурбованість, а також вимоги різко відреагувати на трапився інцидент.

Крім того, польське Міністерство закордонних справ заявило Києву, що не відкриє жодне консульство, поки не переконається, що вони забезпечені надійною охороною.

Зараз українські правоохоронці ведуть розслідування і розшукують осіб, причетних до атаки на польське консульство у Луцьку.