Великий контроль в Ustka. Прикордонна служба шукала нелегально працюючих іноземців

243 незаконно працюючих іноземців, були розкриті співробітниками Відділу морської прикордонної служби в результаті контролю, завершеного незадовго до Різдва. В Ustka в загальній складності понад 300 осіб перевірили в двох компаніях.пограничники в Устке искали нелегально работающих иностранцев

Дві інспекції були проведені співробітниками прикордонної охорони в Ustka. Вони стосувалися людей, що надають послуги в якості агентств зайнятості. Вони підтвердили зайнятість 317 іноземців, заявивши незаконну роботу і доручивши її 207 іноземцям (195 з України та 12 з Грузії).

Компанії наймали працівників за межами дат, зазначених у деклараціях і про намір покласти роботу, на гірші умови та без письмових контрактів і дозволів на роботу.

Іноземців відправили на роботу в десятки компаній в Поморському і Західно-Поморському воєводствах. Вони працювали в основному в області переробки риби і промислового виробництва. За словами прикордонників, документація виконувалася хаотично, з численними недоліками. Вони підозрюють, що співробітники можуть бути введені в оману і, таким чином, призвели до незаконної роботі. Тим же роботодавцям загрожує штраф до 10 000 тисяч злотих. Крім того, перевірки прикордонної охорони виявили порушення положень Закону про соціальне страхування і Податкового кодексу.

Ця інформація буде направлена компетентним органам. Крім того, одна з компаній не мала сертифіката, санкционирующего її діяльність на ринку зайнятості, що призводить до додаткового штрафу в розмірі від 3 до 10 тисяч злотих. З початку цього року офіцери Морського департаменту прикордонної охорони провели 535 перевірок, виявивши незаконну роботу 2170 іноземців, про однієї такої перевірки прикордонниками, ми вже писали