У Польщі зафіксовано зростання захворювання на кір

Захворювання людей на кір, яке останнім часом значно зросла в Україні, зафіксовано і в сусідній Польщі.

У центральній Польщі протягом кількох днів було зареєстровано значне зростання захворюваності на кір. В повідомленнях міністерства охорони здоров’я країни наголошується, що один з хворих – громадянин України.

Міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський розповів, що «з 31 жовтня у центральних воєводствах Польщі було зареєстровано 17 випадків захворювання на кір, в тому числі дітей».

 Лукаш Шумовский

Високопоставлений чиновник запевнив, що ситуація в країні перебуває під контролем. Така впевненість базується на тому, що вакцинація людей проводиться регулярно згідно із затвердженим планом, завдяки цим діям, країні не загрожує епідемія кору.

За словами Шумовського, в міністерстві розробляється законопроект в якому буде передбачено заборону в’їзду в Польщу тим громадянам країн, які не входять в Європейський союз, не пройшли передбачену вакцинацію від найбільш поширених хвороб, у тому числі кору.

Нагадаємо, що раніше ми писали про польських роботодавців, які стурбовані тим, що українці починають виїжджати в інші країни ЄС, а нових, які приїжджають вже не вистачає, щоб заповнити вакансії.

Джерело: www.eurabota.ua

06.11.2018