У Польщі ратифікували закон про спрощення працевлаштування українців

У Польщі ратифікували закон про спрощення працевлаштування українців Хвиля напруги, що виникла між Україною і Польщею у році, що минає, не вплинула на ставлення до наших трудових мігрантів в сусідній країні. Так, днями президент Польщі підписав указ про внесення спрощень у раніше існуючу систему працевлаштування для іноземних громадян.

президент Польши подписал указ о внесении упрощений в ранее существовавшую систему трудоустройства для иностранных гражданУ новому законі зазначено, що з наступного року іноземні громадяни отримають дозвіл на роботу і проживання у випадках, якщо їх підприємство буде перенесено на територію Польщі з іншої країни.

Закон, підписаний главою держави Анджеєм Дудою, було підготовлено Міністерством внутрішніх справ. Документом передбачено впровадження законодавчих актів ЄС, що стосуються порядку оформлення громадян третіх країн у випадках перенесення місця їх юридичної реєстрації. Повідомляється, що дані зміни до польського законодавства порушено більше 200 тисяч чоловік, включаючи безліч українців.

З наступного року життя українців у Польщі стане простіше, так як їх чекає прискорена процедура реєстрації та видачі дозволів на роботу і проживання. Правом перенести своє підприємство на територію сусідньої країни мають всі українці, які працюють у Польщі не менше року. Цієї категорії громадян буде видано ВНП строком на 3 роки.

Нагадаємо, що ресурс www.eurabota.ua завжди допоможе вам знайти роботу в цій країні. Вакансії доступні на нашій сторінці “Робота в Польщі“.