У працівників з України проблеми зі знанням польської мови

Сьогодні іноземці, що працюють на будівельних майданчиках або фабриках, практично в кожній галузі не обходиться без працівників з України. Вони викладають товар у Бедронці, обслуговують в ресторані, водять таксі в нічний час. Епідеміологічна міграція призвела до посилення комунікаційних проблем.

Досі мало хто звертав увагу на мігрантів у Польщі, тому що вони рідко працювали на службових посадах. За останні кілька років на ринку праці відбулася революція в області людських ресурсів. Поляків все частіше замінюють українці, білоруси чи пакистанці. Так йде справа з послугою UberEats, де можна замовити їжу на свою домашню адресу.

работник доставляет еду клиенту

Дуже часто траплялося так, що працівники доставляли їжу клієнтам з запізненням, тому, що не знають території і не вміють говорити по-польськи або по-англійськи. В результаті UberEats несе значні втрати і не займає бажаного місця серед компаній. Що б якось знайти вихід з даної ситуації UberTaxi приймаючи на роботу іноземних працівників, пропонує їм пройти курси польської та/або англійської мови, так виникає менше проблем щодо водіїв і клієнтів.

За офіційними даними, у Польщі працюють близько 1,5 мільйона українців. Передбачається, що до кінця року на територію Польщі прибуде ще 2 мільйони громадян України. Це офіційні дані, але деякі люди стверджують, що їх число може бути навіть більше. Все більше в Польщу прибувають іммігранти з Бангладеш, Пакистану, В’єтнаму і африканських країн.

На думку експертів, українці приїжджають не тільки із західних регіонів країни, де у всіх є польський сусід, і вони хоч якось можуть говорити або розуміти по-польськи, але і з Донбасу, де домінує російська, і цим людям складніше говорити і розуміти по-польськи. Мовні проблеми стають все більш обтяжливими, тому що ніхто не дбає про знання польської мови для приїжджих працівників.

Зараз польські компанії ввели українську мову в обслуговування клієнтів з України, мобільний оператор Play випускає невелику кількість стартових пакетів українською мовою, а також мережа швидкого харчування mcdonald’s надає відвідувачам з України меню українською мовою.

Основною проблемою не знання польської мови – українцями, є те, що вони приїжджають лише на деякий час і їдуть додому, у роботодавців немає бажання витрачати грошей на їх навчання польської мови, так пише газета Money.

Останнім часом українці можуть їхати без віз у всі країни ЄС. Робота в Німеччині, Нідерландах та Данії набагато більш доступна і оплачувана для них. Може бути, якщо Польща дійсно дбала, навчила їх польської мови, таким чином, працівники з України, приєдналася б до нашої країни? Якщо б вони знали польську, може, були б менш схильні шукати роботу далі на заході.

Знаєте польську, або просто є бажання працювати в Польщі скористайтеся нашим сайтом www.eurabota.ua шукайте вакансії, які Вам сподобаються, не пропустіть свій час заробітку.