Яка норма робочих годин для поляків?

Як пише газета Superbiz поляки працюють вище норми (тобто вище 45-ти годин на тиждень). Чому ситуація складається саме так?

Згідно з останніми дослідженнями Kantar Millward Brown для Work Service, поляки працюють на 5 годин довше, ніж того вимагає стандарт. В основному це люди, які отримують зарплату вище 3999 злотих або ведуть власний бізнес. Виявляється, час, який ми проводимо на роботі, тісно пов’язане із заробітком – 54,7% робітників, ті, які витрачають більше 40 годин на тиждень і отримують 3999 злотих заробітної плати.

сверхурочная работа

Понаднормова робота не завжди може бути добровільним рішенням співробітників – через брак кандидатів, роботодавці все частіше накладають надурочними роботами, і це відбувається в ситуації, коли поляки вже є одними з найбільш зайнятих громадян в світі. У компаній немає іншого вибору, окрім як використовувати своїх працівників більше 83 відсотків, повільно «досягаючи стіни», оскільки дефіцит кандидатів буде продовжувати зростати, у той же час економіка теж зростає і вже у другому кварталі зросла на 0,8%.

Поляки вже знаходяться на передньому краї найбільш перевантажених народів. Низькі інвестиції в поєднанні з нестачею персоналу означають, що компаніям необхідно збільшити робочий час людей, вже зайнятих для підтримки виробництва. Але це не рішення для довгострокової перспективи, так як потрібно понаднормово платити співробітникам, а це збільшить витрати на персонал, що в кінцевому підсумку вплине на ціни продукції, – коментує Анджей Кубисяк, директор аналітичної групи в службі роботи S. A.

З сказаного вище, робимо висновки: у Польщі не вистачає працівників, але відмінно розвивається економіка, платять заробітну плату за понаднормові години. На жаль, у нас ситуація трохи інша. Якщо ви роздумуєте над тим, щоб змінити країну скористайтеся нашим ресурсом www.eurabota.ua, підшукайте собі хорошу і високооплачувану роботу.