Кількість учнів, які приїхали до Польщі з інших країн стабільно зростає

У зв’язку з цим польські місцеві органи влади відчувають певні труднощі, оскільки їм необхідно розробляти програми, які допомагають учням з інших країн легко інтегруватися в навчальний процес польських шкіл, повідомляє polradio.pl.

 ученики в польской школе

Звіти офіційної статистики свідчать про те, що на сьогоднішній день в дошкільних навчальних закладах та школах Польщі навчається 30 тисяч дітей з інших країн, батьки яких приїхали жити і працювати в країну. У порівнянні з 2010 роком їх чисельність збільшилася вчетверо. В польській столиці Варшаві навчається 3 500 іноземних учнів, чотири роки тому було тільки трохи більше тисячі – зростання виявився значним. У Кракові зростання ще більше: в 2014 році було тільки 200 дітей-іноземців, а зараз – 2 000.

Польське законодавство передбачає протягом першого року перебування в Польщі гарантовані додаткові два уроки польської мови і три уроки для того, щоб іноземні діти змогли краще адаптуватися до польської програмі навчання. З одного боку це добре, але з іншого – призводить до зайвої навчальної навантаженні для дітей-іммігрантів. Для цього планується організовувати окремі класи, які спеціально будуть працювати з дітьми, які приїхали до Польщі з інших країн, щоб після адаптаційного періоду вони могли інтегруватися в звичайний клас.

eurabota.ua