Поліція столиці М’янми обстріляла протестуючих гумовими кулями

“Поліція стріляла гумовими кулями в демонстрантів у столиці М’янми, які протестували проти державного перевороту 1 лютого”, – повідомляє AFP.

«Вони зробили попереджувальні постріли в повітря, а потім обстріляли протестувальників гумовими кулями», – повідомив AFP житель Найпідау. Журналіст AFP підтвердив це. Свідки розповіли, що поліція спочатку використовувала водомети і намагалася відтіснити великий натовп, але протестувальники у відповідь почали кидати предмети в поліцію. Рейтер повідомляє, що відео в соціальних мережах показують, як люди тікають, в той час, як на відстані чутні постріли.

Сьогодні в ході акції протесту в другому за величиною місті Мандалай були заарештовані не менше 27 учасників протесту.

Протестуючі також зібралися в Янгоні, економічної столиці М’янми, незважаючи на попередження про репресії проти учасників протесту з боку генералів перевороту. Вони кричали: «Свободу Аунг Сан Су Чжи!» і «Геть військову диктатуру!».

Група демонстрантів зібралася перед штаб-квартирою Національної ліги за демократію – партії Аунг Сан Су Чжи. Одягнені в червоне (колір партії), вони тримали плакати із зображенням поваленого лідера.

Вчора генерали оголосили військовий стан у кількох районах Янгона і Мандалая, а також в інших частинах країни. Заборонені демонстрації і зборів більше п’яти осіб, а з 20:00 до 4:00 за місцевим часом вводиться комендантська година.