Сенцов: обмін з Росією позбавляє справедливості Героїв України

Україна повинна повернути своїх героїв з російських в’язниць, але не шляхом осквернення цінностей, за які вони боролись. Таку позицію висловив український режисер Олег Сенцов в зв’язку з обміном затриманих осіб між Україною та Росією. Нагадаємо, що Сенцов знаходився в Росії як політв’язень протягом 5 років.

Він не згоден з рішенням передати Росії винних у розстрілі учасників Євромайдану в 2013 році. За його словами, ні в чому не винні українські громадяни були кинуті в російські в’язниці, а Київ в Москву передав вбивць.

«Країна повинна повернути своїх героїв, але не за рахунок осквернення цінностей, за які боролися ці герої. Тому що вони не будуть вдячні за те, що справа про розстріл народу Майдану не була завершена хоча б обвинувальним вироком ». Майже через 6 років ми починаємо повертатися до вихідної точки, з якої все почалося. Все, за що боролися українці, стає пилом », – написав Сенцов в своєму профілі на Фейсбуку.

Він також говорить, що радий за українців, які повертаються на батьківщину. У той же час він вважає, що умови обміну – це заплямована справедливість.