Нідерланди і Франція посилюють заходи по боротьбі з коронавірусом

Уряд Нідерландів оголосив, що він посилить існуючі заходи проти поширення нового коронавірусу в країні і продовжить їх до 1 червня, повідомляють Reuters і BTA.

Існувала досі заборона стосувалася збору публіки з понад 100 осіб в одному місці, і діяла до кінця квітня. Міністр юстиції Нідерландів оголосив у понеділок, що поліція тепер матиме право розганяти групи з більш ніж трьох осіб, які в громадських місцях не дотримуються дистанцію, якщо вони не є членами однієї сім’ї.

Штрафи будуть варіюватися від 400 євро для фізичних осіб до 4000 євро для підприємств.

Прем’єр-міністр Марк Рут назвав нові заходи “цільовим карантином”.

“Немає нічого, крім повного карантину, щоб придумати. Це інтелектуальний карантин”, – сказав він на прес-конференції.

У понеділок вдень в Нідерландах було підтверджено 4749 випадків коронавірусу, а летальний результат становить 213 випадків.

Уряд Нідерландів заявив, що діє окрема постанова про закриття шкіл і ресторанів до 6 квітня. Сказано, що будуть встановлені певні винятки і додаткові правила для похорону, весіль і супермаркетів.

У понеділок Прем’єр-міністр Франції Едуард Філіпп заявив, що фактичний карантин, введений у Франції для відстрочки поширення коронавірусу, може тривати ще кілька тижнів, оскільки уряд посилює обмежувальні заходи.

Філіпп сказав, що з вівторка громадяни зможуть займатися спортом поодинці або зі своїми дітьми один раз на день не більше однієї години і в межах одного кілометра від свого будинку. Відкриті ринки будуть закриті.

“Багато громадян хочуть повернути нормальне життя, але це буде не скоро”, – сказав прем’єр телеканалу Ef 1.

Філіпп не пообіцяв виключити можливість накладення вечірніх годин на місцях, але сказав, що це питання місцевої влади. У вечірній час вже накладено обмеження в деяких місцях, таких як Ніцца на узбережжі Середземного моря.