Нідерланди хочуть заборонити фастфуд

“Влада п’яти міст Нідерландів наполягає на юридичних процедурах, що забороняють продаж і постачання нездорової їжі, так званого фаст-фуду, в ресторани швидкого харчування в спробі боротися з ожирінням”, – повідомляє NL Times.

Це Амстердам, Гаага, Роттердам, Утрехт і Ед. Влада цих міст направила лист державному секретареві з питань охорони здоров’я, соціального забезпечення та спорту Полу Блокхейсу з проханням про розширення повноважень, в тому числі про скорочення кількості ресторанів швидкого харчування.

Відзначається, що питання заборони фаст-фуду в ресторанах швидкого харчування складний, так як у міст мало можливостей скорочувати їх кількість відповідно до екологічного законодавства.

«Оскільки ми розглядаємо їжу, як індивідуальний вибір, муніципалітети і уряд не можуть втручатися в це за допомогою законів про навколишнє середовище», – сказала RTL Nieuws доцент Амстердамського університету Анніка де Рюйтер.

Міністерство охорони здоров’я, соціального забезпечення та спорту працює з муніципалітетами, щоб допомогти поліпшити продовольчу середу в регіонах. Частиною цього стане опрацювання питання про наділення регіонів додатковими повноваженнями.